Rösta på din samhällsbyggare

DalaFrakts samhällsbyggnadsstipendium på 50 000 kr går till den som på ett spännande sätt har bidragit till samhällsutvecklingen i Dalarna. Vem anser du ska få DalaFrakts Samhällsbyggnadsstipendium 2019?  Läs mer om kandidaterna under nyheter eller den korta sammanfattningen för kandidaterna längre ner på denna sida.
OBS! Endast en röst per enhet (dator, padda eller mobiltelefon) registreras.

Välj din kandidat

Diana Xhemshiti, Borlänge
Diana XhemshitiDiana Xhemshiti har öppnat ett HVB-hem i Smedjebacken för att hjälpa unga pojkar att komma in rätt i samhället. När andra ger upp ser hon möjligheter att skaffa dessa pojkar trygghet och ordning i livet. Här skapas förutsättningar för nästa generation att växa upp i Dalarna.

Fredrik Löfgren, Sifferbo
Fredrik LöfgrenElever med särskild begåvning måste också få stimulans att fortsätta utvecklas. Därför åker Fredrik Löfgren runt i landet med ambitionen att stimulera och hjälpa pedagoger att ta hand om elever som ligger långt framme i utvecklingen. Alla måste få stimulerande utmaningar i skolan. Fredrik är också framstående i robotutveckling för framtiden.

Eva Janson, Leksand
Eva JanssonMed en imponerande energi har Eva Janson ägnat mycket kraft åt att stimulera barn att i mycket unga år upptäcka glädjen med musiken. Inom ramen för musikskolan i Leksand har hon startat en uppskattad, lekfull pröva-på-aktivitet att spela fiol, för barn mellan sex och åtta år. Här läggs en grund som kan föra Dalarnas musikarv vidare.

Markus Svensson, Rättvik
Markus SvenssonMarkus Svensson är djupt engagerad i länets hållbarhetsfrågor. Något som betyder mycket för Dalarna. Han har fått flera att lyssna och engagera sig inom det här området genom att driva och presentera hållbarhetsutveckling ur ett filosofiskt perspektiv.

Johan Szymanski, Mora
Johan SzymanskiNär många oroades under sommarens skogsbränder i norra Dalarna fanns räddningsledaren Johan Szymanski alltid där. Med sitt lugn, sitt mod och förmågan att tänka utanför boxen blev han en förebild och inspirationskälla för många bland lokalbefolkningen.

Roberto Vacchi, Borlänge
Roberto VacchiMånga känner Roberto Vacchi som sportjournalist, kommentator av Tour de France, moderator och speaker. Men hans stora gärning för samhällsutvecklingen är engagemanget för insamlingar som går till sjuka, svaga och andra utsatta i samhället. Det betyder mycket för många.

 


För att få den här omröstningen skall fungera ordentligt skickar vi ibland små filer till din dator. Dessa filer kallas kakor eller ”cookies”. De flesta större webbplatser gör på samma sätt.
Läs mer på aboutcookies.org.