Avsnitt 29, Podd DalaFrakt

Klicka på länken: https://soundcloud.com/user-200554444/29-bertil-daniels-mats-aspemo
avsnitt- 29-podGäster är Bertil Daniels, stor profil i Siljansbygden samt Mats Aspebo, avgående VD på DalaFrakt. Det handlar om Siljansbygden och Dalarna igår, idag, i morgon. Lyssna så får ni veta varför dalasamtalet kom in på områden som engagemang, Röde baronen, kondomer i Leksands ishall, Leksands IF och ett kvarter i Tokyo. Flera anekdoter utlovas Mats Aspemo berättar varför han slutar på DalaFrakt och ger sin syn på branschens framtid. Programledare: Anders Hansson. Producent: Magnus Stålberg.

Avsnitt 28, Podd DalaFrakt

Klicka på länken: https://soundcloud.com/user-200554444/28-lisa-hugson-magnus-weinstock

avsnitt-28Efter dundersuccén med Sweeney Todd är det spännande att få veta hur Dalateatern arbetar. Därför har vi bjudit in Lisa Hugosson, teaterchef på Dalateatern till Podd DalaFrakt. Hur ser hon på teatern i Dalarna i dag och i morgon? Hur är det att vara skådespelare? Vad blir Dalateaterns framtida projekt?
I studion finns också Magnus Weinstock, kalkylator/KMA, på DalaFrakt, som är nyanställd på företaget. Hur ser han på dagens DalaFrakt och vad betyder teatern för honom? Svaret är intressant.  

Programledare: Anders Hansson.
Producent: Magnus Stålberg.

Avsnitt 27, Podd DalaFrakt

Klicka på länken:  https://soundcloud.com/user-200554444/27-christer-abris-mats-aspemo

Avsnitt-27-abrisI studion: Christer Abris, hockeylegendar ibland Leksands IF och Mats Aspemo, VD för DalaFrakt. Han har tidigare varit VD i Leksands IF.
Inspelningen är gjord några dagar innan ”Slaget vid Siljan 3.0” inleds. SHL-kvalet mellan Mora och Leksand. Det är bäddat för mycket hockeyprat.
Christer Abris berättar anekdoter från sin karriär och analyserar dagens Leksand och Mora inför kvalmatcherna. Mats Aspemo ger sin syn på hockeyn ur ett företagsperspektiv.
I studion finns också Kia, som är gift med Christer. Hon berättar om hur det är att vara maka till en man som levt för ishockeyn. På bilden visar Christer Abris ett foto på när han hoppade på en domare. Hör den otroliga berättelsen i podden.

Programledare: Anders Hansson. Producent: Magnus Stålberg.

Nytt entreprenaduppdrag i Mora

Nytt entreprenauduppdragDalaFrakt har fått ett entreprenaduppdrag av Mora kommun.
Uppdraget handlar om att rusta och bygga ut Lasarettsvägen, som ansluter till sjukhuset i Mora.
Det innebär också att DalaFrakt ska bygga en gång- och cykelbana längs med Lasarettsvägen.
Arbetet inleds i månadsskiftet maj/juni och beräknas vara klart i oktober.
Ett uppdrag son verkligen bidrar till samhällsutvecklingen.

Avsnitt 26, Podd DalaFrakt

Klicka på länken och tryck avsnittet högst upp på listan.
https://itunes.apple.com/…/pod…/podd-dalafrakt/id1218005546…

Avsnitt-26-fotoJimmy Birklin, VD Svenska Skidspelen och Elin Rosén, HR- och kvalitetschef på DalaFrakt. Två gäster med olika bakgrund som pratar om: Vad är det för likheter med att driva en organisation med ideella funktionärer jämfört med ett företag med anställd personal?
Hur lyckas Jimmy Birklin göra Elin Rosén intresserad av att gå på Svenska Skidspelen med sin familj?
Vad betyder ett OS för Falun? Varför är Dalarna så bra arrangörslön?
Vad vet Jimmy Birklin om transportföretaget DalaFrakt?

Programledare: Anders Hansson. 
Producent: Magnus Stålberg

Avsnitt 25, Podd DalaFrakt

Klicka på länken och tryck avsnittet högst upp på listan.
https://itunes.apple.com/se/podcast/25-magdalena-omne-stig-modig/id1218005546?i=1000430180874&mt=2

Magdalena Omne och Stig ModigVi har två gäster: Magdalena Omne, kulturentreprenör, och en av personerna bakom Magasinet. En uppskattad kulturplats i Falun.
Stig Modig, framgångsrik entreprenör, som sitter i styrelsen för DalaFrakt. Han har ett stort musikintresse och var en gång med om att köpa en radiokanal. Förutom detta handlar avsnittet mycket om hur det är att vara entreprenör inom kulturbranschen och dessutom pratar vi om framtida platsen för Dalasinfoniettan.

Programledare: Anders Hansson.
Producent: Casper Ingels.

Diana Xhemshiti – årets samhällsbyggare i Dalarna

Diana Xhemshiti, från Borlänge, har belönats med DalaFrakts samhällsbyggnadsstipendium på 50 000 kr. Hon hjälper pojkar som mår dåligt och är utsatta i samhällets hårda klimat och krav. Det arbetet görs på ett HVB-hem i Smedjebacken.
– Det är en fin bekräftelse för mig och personalen, som jobbar hårt med detta, att vi verkar mot en rätt målgrupp, säger Diana Xhemshiti

Diana Xhemshiti, får DalaFrakts samhällsbyggnadsstipendium. Här uppvaktas hon av Mats Aspemo, VD på DalaFrakt och Ylva Thörn, Landshövding i Dalarna. Foto: DANIEL ERIKSSON.

Diana Xhemshiti, får DalaFrakts samhällsbyggnadsstipendium. Här uppvaktas hon av Mats Aspemo, VD på DalaFrakt och Ylva Thörn, Landshövding i Dalarna. Foto: DANIEL ERIKSSON.

DalaFrakts samhällsbyggnadsstipendium på 50 000 kr går till den som på ett spännande sätt bidragit till samhällsutvecklingen i Dalarna. En jury nominerade sex personer som på olika sätt bidragit till en positiv samhällsutveckling i länet. De nominerade var: Roberto Vacchi, Borlänge, Markus Svensson, Leksand, Eva Jansson, Leksand, Fredrik Löfgren, Sifferbo, Diana Xhemshiti, Borlänge och Johan Szymanski, Mora. I samband med hockeymatchen mellan Leksand och Almtuna utsågs Diana Xhemshiti till vinnare. Hon blev mycket förvånad:
– Detta trodde jag aldrig. Dels eftersom det var så starka nominerade. Dels eftersom psykisk ohälsa inte är prioriterat i samhället. Priset motiverar mig att jobba ännu mer med detta.

Aktivitet för pengarna
Målgruppen är pojkar som vistas i olämpliga miljöer, testar droger, ofta en psykisk ohälsa och har ett hotfull aggressivt beteende och visar kriminella tendenser. De har svårigheter i relationer och tilliten till vuxenvärlden då deras liv präglats av svek och utanförskap. Hon vill kunna påverka dem i unga år.
Diana Xhemshiti berättar var pengarna ska användas till:
– De ska gå till killarna på Morgården. De ska, tillsammans med personalen, få göra aktiviteter som bidrar till att de utvecklas och mår bättre.

Motivering: ”Diana Xhemshiti har öppnat ett HVB-hem i Smedjebacken för att hjälpa unga pojkar att komma in rätt i samhället. När andra ger upp ser hon möjligheter att skaffa dessa pojkar trygghet och ordning i livet. Här skapas förutsättningar för nästa generation att växa upp i Dalarna.”

Fakta/DalaFrakts samhällsbyggnadsstipendium 2019
DalaFrakts samhällsbyggnadsstipendium på 50 000 kr går till den som på ett spännande sätt har bidragit till samhällsutvecklingen i Dalarna.
Stipendiet på 50 000 kronor går till den eller de bidrar till en god samhällsutveckling i Dalarna. Sex personer är nominerade till den stora prisdelningen den 8 februari i samband med matchen Leksand–Almtuna. 
Juryn består av Christer Gruhs, medieprofil, Rolf Hammar, Vasaloppsprofil, Marie Folkesson, kulturprofil i Leksand, Lena Lagestam, rådgivare kommunikation företagare, Birgitta Bogren, samhällschef i Orsa, Salka Börjeson Eynon, hotellägare, Anders Hansson, konsult kommunikation, Mats Aspemo, VD DalaFrakt.

 

Avsnitt 24, Podd DalaFrakt

Klicka på länken och tryck avsnittet högst upp på listan.
https://poddtoppen.se/podcast/1218005546/podd-dalafrakt/24-torgny-mogren-crister-ringtjarn

Podd-DalaFrakt-avsnitt-24Skidor – fast ur olika perspektiv. Torgny Mogren, skidvärldsmästare och expertkommentar på Radiosporten, berättar hur det går i vinterns stortävlingar, bland annat på VM.
Han tar även upp känsliga frågeställningar kring landslaget. Crister Ringtjärn, medarbetare på DalaFrakt, lyfter skidfrågan ur ett helt annat och oväntat perspektiv, som får stort medhåll av Torgny Mogren.
Det blir också historier från Vasaloppet. Dessutom avslöjas varför 1991 är ett så viktigt år för dem båda.

Programledare: Anders Hansson. Producent: Mats Ingels.

Avsnitt 23, Podd DalaFrakt

Klicka på länken och tryck avsnittet högst upp på listan.
https://itunes.apple.com/se/podcast/podd-dalafrakt/id1218005546?l=en&mt=2#episodeGuid=tag%3Asoundcloud%2C2010%3Atracks%2F562955130

webb-avsnitt-23På äventyr i Tanzania. En färd med en mystisk svart bil i Moskva och snöplogning i Siljansnäs. Detta avsnitt har tvära kast med två trevliga och roliga gäster. Lena Lagestam, som är en av Dalarnas mest engagerade personer med många uppdrag och Erik Dehner, gruppledare för rundvirke på DalaFrakt. Vi garanterar ett trevligt avsnitt med många skratt.

Programledare: Anders Hansson. Producent: Casper Ingels.