Leksboda – markförvärv som skapar framtidsmöjligheter

DalaFrakt har köpt ett markområde på 77 000 kvadratmeter av Leksands kommun. Därmed skapas en spännande möjlighet för DalaFrakt att växa inom anläggningsområdet.
Det handlar om att möta kundernas önskemål om hantering av material.

Leksboda

Bilden visar när DalaFrakts Roger Odheden, t,v, och Mats Aspemo, skakar hand med Martina Hellgren, mark- och exploateringsansvarig på Leksands kommun i samband med affären.

DalaFrakt är bra på att ta emot material, bearbeta det, och sedan erbjuda återanvänt material till nya ändamål. Ett kretslopp som är bra för miljön.
Verksamheter som kommer att finnas på Leksboda är återvinning av asfalt, sortering och blandning av massor till matjord och mellanlagring av rena schaktmaterial i övrigt.
Det har tidigare skett vid Limhagens industriområde i Leksand. Men nu köper DalaFrakt ett fyra gånger större område vid Leksboda, strax norr om Leksand.
– Det ger oss större möjligheter att utveckla den hanteringen, vilket innebär att vi kan erbjuda våra kunder fler lösningar inom den här verksamheten, säger Thomas Jonsson, KMA på affärsområde Anläggning DalaFrakt.
Magnus Lindblad, anläggningschef på DalaFrakt, ser att den nya materialsamlingsplatsen vid Leksboda skapar nya och förbättrade logistikmöjligheter i materialhanteringen:
– Det gör hela vår verksamhet betydligt bättre och effektivare. Över huvud taget finns så många framtidsmöjligheter i Leksboda att vi inte ser dem alla i dag. Det är bara fantasin som sätter gränser för den nytta vi kommer att få i Leksboda, säger Magnus Lindblad.

Nytt avtal med DVAAB

DalaFrakt har tecknat ännu ett nytt samarbetsavtal med DVAAB (Dala Vatten och Avfall AB).
Avtalet innebär att DalaFrakt ska erhålla grävmaskintjänster i Gagnef, Leksand, Rättvik och Vansbro kommun.
Genom detta kommer DalaFrakt att ha ännu en grävmaskin redo för uppdrag som beställs av DVAAB.


Grävmaskin

Nu är tre team av grävmaskinister redo att utföra uppdrag åt Dala Vatten och Avfall AB, utöver andra uppdrag.

– Vi har sedan länge ett gott samarbete med våra tjänster åt DVAAB och detta är ytterligare ett exempel på hur DalaFrakt bidrar till samhällsbyggandet i Dalarna. Det är vi stolta över, säger Roger Odheden, marknadschef på DalaFrakt.

Kontakt-tider Anläggning och Miljö

Nu blir vårt affärsområde Anläggning och Miljö mer tillgänglig och erbjuder en ökad service.
Vi kommer att ha öppet som vanligt mellan 6.30 till 16.30.
Vi har följande telefontider från måndag 06.00 till fredag 21.00.
Dessutom öppettider gäller för våra kontor om du vill besöka oss:

  • Leksand: 6.30–16.30.
  • Mora: 07.00 – 16.00.
  • Falun: 07.00 – 16.0
  • Malung, måndagar: 07.00 – 16.00

Det kommer alltså att bli ännu enklare att få kontakt med DalaFrakt.

DalaFrakt lever vidare

Ett bolag i Gävle har begärts i konkurs.
Observera att det inte är DalaFrakt AB och att inga inbördes samband finns mellan bolagen.
Det olyckliga är att det bolag som begärts i konkurs i Gävle heter Gävle-Dala Frakt AB. Det är alltså inte DalaFrakt AB, ni kan således lugnt även i en framtid anlita oss.

DalaFrakt samarbetar med racingföraren Rasmus Mårthen

DalaFrakt har inlett ett samarbete md racingföraren Rasmus Mårthen, från Mora, som numer är bosatt i Falun.

Rasmus Mårthen

Racingföraren Rasmus Mårthen har inlett samarbete med DalaFrakt.

– Stödet från DalaFrakt bidrar till att jag kan fortsätta min satsning och målsättning att inom tio år bli världsmästare inom touringcar, säger 24-årige Rasmus Mårthen.
Han är dalkarlen som snabbt fick stora framgångar inom gokart och har på senare år utvecklat sin karriär till att nu vara en av förarna inom STCC.
En poäng med Rasmus Mårthens motorsatsning är att han är noga med att hela tiden marknadsföra Dalarna – sitt hemlän. Senaste initiativet är att hans hjälm har en bild på en berguv – Dalarnas landskapsdjur.
– I det sammanhanget känns det extra roligt att ett genuint dalaföretag, som DalaFrakt, vill stötta mig, säger Rasmus Mårthen.
Mats Aspemo, VD på DalaFrakt förklarar varför företaget samarbetar med Rasmus Mårthen:
– Han står för ett miljöutvecklingstänk inom banracingen som vi uppskattar, samtidigt som han inte glömmer sina rötter i Dalarna. Han bidrar också till att sätta vår region på kartan i ett fartfyllt sammanhang. Det är en bra förening med DalaFrakts ambition att ta ett samhällsansvar för de som bor och verkar i Dalarna.

Herman – ny transportledare

Herman Hultgren

Herman Hultgren

Herman Hultgren har blivit ny transportledare och innesäljare på Anläggning.
– Nu känns det som jag kommit helt rätt. Det här ser jag fram emot, sa Herman Hultgren när han började jobba på DalaFrakt.
Läs mer om honom i DalaFrakt News som kommer ut i slutet av mars.

Sussie och Valbona vann stipendiet

Sussi Wilén-Dacke, Falun och Valbona Shala, från Borlänge.
De blev vinnarna av 2017 års upplaga av DalaFrakts samhällsbyggnadsstipendium.
En total prissumma på 50 000 kronor som de får dela på.

Sussie och Valbona vann stipendiet

Vinnare av DalaFrakts samhällsbyggnadsstipendium. Fr.v Sussi Wilén-Dacke, Falun och Valbona Shala, från Borlänge. I Mitten Roger Odheden, DalaFrakt och till höger: Lena Lagestam, juryrepresentant. Foto: Ulf Palm

Sussi Wilén-Dacke får priset för sitt arbete inom projektet Glimma, där hon och sina kollegor verkat för att ge självförtroende till mobbade och överviktiga barn och ungdomar. Det sker bland annat genom Glimma-huset i Falun, som blivit en mötesplats för dessa utsatta ungdomar.
– Nu glimmar barnen och Dalarna ännu mer. Jag är så oerhört glad för det här priset eftersom det också är ett erkännande för vår verksamhet, säger Sussi Wilén-Dacke, som vet vad pengarna ska användas till:
– De går rakt in i verksamheten så att vi kan hjälpa fler barn.

Valbona Shala får priset för hon på ett offensivt sätt engagerat sig för att nyanlända svenskar ska komma in i arbetslivet. Hon har gett många nysvenskar förhoppning om en framtid i Sverige.
– Jag är överväldigad, hedrad och ärad. Detta inspirerar mig till att jobba mer intensivt med dessa frågor, sa Valbona Shala sedan det blev klart att hon fick priset.
Även Valbona Shala har klart för sig vilka som ska få pengarna:
– Den största delen ska till Sockenföreningen i Siljansnäs. En del av pengarna ska också gå till Mama Asha Foundation. Det är en Somalisk kvinna som arbetar för barnens och kvinnas rätt i det somaliska samhället.

Prisutdelningen skedde i samband med SHL-matchen mellan Leksand och Djurgården.
De övriga nominerade var:

  • Olle Davidsson, Borlänge, som bidragit till en imponerande fotbollsverksamhet i Kvarnsvedens IK – både för elit och ungdomar.
  • Tin Gumuns, Vikarbyn, som visat att det går att hålla liv i Karl Tövåsens fäbod. På det viset har hon starkt bidragit till en levande landsbygd.
  • Sohrab Fadai, Borlänge, som på ett spännande och offensivt sätt engagerat sig för att nyanlända svenskar ska komma in i arbetslivet.”
  • Jörgen Jonsson, Idre, som med en stark drivkraft arbetat för Idre-området i norra Dalarna i allmänhet och samernas samt rennäringens förutsättningar i synnerhet.

Valbona Shala och Jörgen Jonsson kandiderar till samhällsbyggnadsstipendiet

Valbona Shala – hon vill hjälpa även efter flyktingförläggningen

Vad händer med nyanlända svenskar sedan de flyttat in på flyktingförläggningen?
Valbona Shala, från Borlänge, brinner för integrationsfrågor. Hon arbetar hårt för att ge dessa nya svenskar en bra start med trygghet, utbildning och arbete i sitt nya hemland.
Det resulterar i att hon är en av nominerade till DalaFrakts Samhällsbyggnadsstipendium.

Valbona Shala

Valbona Shala, från Borlänge, brinner för integrationsfrågor.

Valbona Shala, som kommer från Kosovo, vet hur det är att bo på en flyktingförläggning. I sex år bodde hon på 13 olika flyktingförläggningar i Sverige innan det blev klart att hon och hennes familj fick stanna i Sverige.
När en ny flyktingvåg nu kom till Sverige kände Valbona Shala att det var dags att göra något för dessa nya svenskar. Att engagera sig i flyktingfrågor har alltid varit en självklarhet.
Idag driver hon bland annat en flyktingförläggning i form av eget boende i Siljansnäs som inte bara har blivit uppskattad av de som bor på boendet. Hela bygden har ställt upp för verksamheten. Kontakter har knutits mellan flyktingar och lokalbefolkning och tillsammans har det skapats ny framtidstro för bygden. Engagemanget från byborna och allmänheten är väldigt unikt.
Valbona Shala har också engagerat sig för att hjälpa nyanlända med utbildning och jobb. Det arbetet sker inom ramen för hennes företag.
– Det är en otrolig känsla att se dessa människor växa sedan de fått bostad, skaffat ett arbete och planerar för ett nytt i liv i Sverige. Jag är en person som inte bara pratar, utan verkligen vill göra något för andra, säger Valbona Shala och fortsätter:
– En häftig känsla var att bidra till att ett 50-tal somalier fick arbete inom skogsnäringen. Det skulle inte gå, men det gick bra. 

Fakta/ Valbona Shala
Bor: Borlänge
Ålder: 42.
Familj: Man plus två söner.
Fritidssysselsättning: Promenader. ”Läser gärna. Nu läser jag om svenska kungar”!”
Juryns motivering: ”Hennes starka engagemang i integrationsfrågor har skapat många positiva svallvågor i Dalarna. Hon har hjälpt många nyanlända svenskar att komma in i svenska samhället och alltfler, som är uppvuxna i Sverige, har genom henne upptäckt resursen som finns bland nysvenskarna.”


Jörgen Jonsson – en kämpe för samerna och norra Dalarna

I många år har Jörgen Jonsson arbetat för en stark rennäring och utveckling av Idre Sameby. Detta har bidragit till att stärka samhällsutvecklingen i norra delarna av Dalarna.
Han är därför nominerad till DalaFrakts samhällsbyggnadsstipendium.

Jörgen Jonsson

Jörgen Jonsson har i många år arbetat för samerna och utvecklingen i norra Dalarna.

Sveriges sydligaste sameby finns i Idre. Den består av 22 renägare som tillsammans har cirka 3 000 renar.
I 27 år var Jörgen Jonsson ordföranden i Idre Sameby och har aktivt jobbat för att samerna också ska verka för en bra utveckling i regionen.
Basen för detta har alltid varit en renskötsel, baserad på den samiska kulturen.
– För oss känns det viktigt att renskötseln ska kunna gå i arv till nästa generation. Nu ser det lovande ut eftersom alltfler upptäcker renköttets goda kvalitéer. Dessutom har renen blivit en viktig symbol i samband med turistnäringens marknadsföring av Idre och norra Dalarna. Det tycker vi naturligtvis är roligt, säger Jörgen Jonsson.
Han är engagerad i bygden, trots att han nyligen slutade som ordförande i samebyn. Men Jörgen Jonsson är fortfarande ordförande Svenska Samernas Riksförbund (motsvarande LRF) och driver samernas frågor på riksnivå.
– Intresset för renkött är stort hos allmänheten, men vi brottas med utmaningar som högre dagliga kostnader för vår verksamhet, det mildare klimatet samt rovdjuren som fäller alltfler renar. Detta måste vi få en lösning på.
Utöver sitt arbete för Idre Sameby har Jörgen Jonsson också engagerat sig i Idre Himmelfjäll och projektet Sapmi Lodge, som är ett samiskt center.
– Det skulle kunna bli en inkörsport och turistattraktion, som på ett naturligt sätt synliggör den samiska kulturen. Det tror vi kommer att bli verklighet.

Fakta/Jörgen Jonsson
Bor:
Forskros, norr om Idre.
Ålder: 60.
Familj: Sambo, tre barn.
Fritidssysselsättning: Jakt och fiske samt umgås med familjen.
Juryns motivering: ”Med imponerande drivkraft har han arbetat för Idre-området i norra Dalarna i allmänhet och samernas samt rennäringens förutsättningar i synnerhet. En viktig insats som betyder mycket för hela Dalarna.”


Fakta/DalaFrakts samhällsbyggnadsstipendium 2017
Stipendiet på 50 000 kronor går till den eller de bidrar till en god samhällsutveckling i Dalarna. Sex personer är nominerade till den stora prisdelningen den 7 mars i samband med matchen Leksand-Djurgården.  Juryn består av Jon Norberg, radioprofil, Magnus Wikman, Rättviks marknad och Rättvik-Boda Jordägare, Marie Folkesson, Lena Lagestam, rådgivare inom kommunikation, kulturchef Leksands kommun, Birgitta Bogren, vd Siljan Turism, Salka Börjeson Eynon, hotellägare, Anders Hansson, konsult kommunikation, Mats Aspemo, DalaFrakt, Roger Odheden, DalaFrakt.

Sohrab Fadai och Tin Gumuns kandiderar till samhällsbyggnadsstipendiet

Sohrab Fadai – brinner för att skapa jobb åt nyanlända

Sohrab Fadai, från Borlänge, drivs av att hjälpa nya svenskar att komma in på arbetsmarknaden. Samtidigt är han författare och föreläser och brinner för ett socialt hållbart samhällsbyggande. Sohrab Fadais engagemang i samhällsutvecklingen gör att han blivit nominerad till DalaFrakts Samhällsbyggnadsstipendium. 2017.

Sohrab Fadai

Drivkraften för Sohrab Fadai från Borlänge är att hjälpa nya svenskar att komma in på arbetsmarknaden. Foto. Företagarna

– Det stipendiet är ett bra initiativ av DalaFrakt. Det är flera duktiga personer som har blivit nominerade, därför känns det fint att få vara en av dem, säger Sohrab Fadai.
Han kom till Sverige som litet barn när hans föräldrar flydde från Iran. Därför har det varit naturligt att han tidigt engagerade sig i de utmaningar som många nyanlända svenskar ställs inför. Det viktigaste är kampen för att komma in på arbetsmarknaden.
I dag är Sohrab Fadai regionchef på Företagarna, och brinner extra för två projekt:
* Utmaningen #Hur svårt kan det va?
Det är utmaningen där nya Falubor får följa politiker, chefer och företagare under en arbetsdag. Tanken är att nyanlända på detta sätt ska få hjälp att skapa nätverk och på det viset hitta en väg in på arbetsmarknaden.
* Nyanlänt företagande.
Det är ett projekt, där Dalarna är ett av tre pilotlän i Sverige, som är ett snabbspår för nyanlända som drivit företag eller har haft ledande positioner i sina hemländer, ska skaffa sig en plattform som gör det lättare för dem att bli entreprenör i Sverige.
– Det som är positivt med dessa integrationsprojekt är att så många aktörer ute i samhället nu arbetar tillsammans, något som kan bli bra för både Sverige och våra nyanlända, säger Sohrab Fadai, som också skrivit tre böcker om social integration i samhället. Ett ämne som han också föreläser om.

Fakta/Sohrab Fadai
Bor:
Borlänge
Ålder: 30.
Familj: Fru.
Fritidssysselsättning: Läser, skriver och umgås med vänner..
Juryns motivering:  ”Han har på ett spännande och offensivt sätt engagerat sig för att nyanlända svenskar ska komma in i arbetslivet.”


Tin Gumuns – hon lever för en levande landsbygd 

Visst går det att hålla liv i en gammal fäbod och därmed bidra till en levande landsbygd och lokalproducerad mat. Det har Tin Gumuns, från Västbjörka utanför Vikarbyn, bevisat. Nu är hon nominerad till DalaFrakts Samhällsbyggnadsstipendium..

Tin Gumuns

Tin Gumuns har ett kall att informera om landsbygdens betydelse även för de som lever i staden. Foto: Malin Jones.

Det glöder och vibrerar av energi när Tin Gumuns berättar om verksamheten kring Karl Tövåsens fäbod som varit i bruk sedan 1663. De senaste åren tack vare Tin Gumuns som bor och arbetar där på somrarna. Resten av året driver hon ett gårdsmejeri hemma på Gumunsgården i Västbjörka utanför Vikarbyn. – Jag brinner för att den kunskap och tradition, som i så många år präglat djurhållningen och lokalproducerad mat, ska leva vidare, säger Tin Gumuns. På sommaren bor hon i fäboden tillsammans med sin familj. Där sker djurhållningen samtidigt det bland annat produceras smör och ost. Många besökare kommer för att få en lektion i fäbodliv, fika och köpa den lokalproducerade maten. Hon har fyra säsongsanställda på fäboden och nu börjar verksamheten ta fart även ekonomiskt. – I somras var det första gången sedan 2006 som jag kunde ta ut egen lön på ett normalt sätt. För mig handlar det här mycket om att svara upp mot det intresse och den efterfrågan som finns för lokalproducerade produkter. Samtidigt har jag ett kall att informera om landsbygdens betydelse även för de som lever i staden. 


Fakta/ Tin Gumuns
Bor:
Västbjörka utanför Vikarbyn
Ålder: 42.
Familj: Man plus tre barn.
Fritidssysselsättning: ”Mitt yrkesliv är min fritid”
Juryns motivering: ”Detta energiknippe från Rättvik har visat att det går att hålla liv i Karl Tövåsens fäbod. På det viset har hon starkt bidragit till en levande landsbygd, vilket är så viktigt i dessa tider när allt fler flyttar in till städerna.”


Fakta/DalaFrakts samhällsbyggnadsstipendium 2017
Stipendiet på 50 000 kronor går till den eller de bidrar till en god samhällsutveckling i Dalarna. Sex personer är nominerade till den stora prisdelningen den 7 mars i samband med matchen Leksand-Djurgården.  Juryn består av Jon Norberg, radioprofil, Magnus Wikman, Rättviks marknad och Rättvik-Boda Jordägare, Marie Folkesson, Lena Lagestam, rådgivare inom kommunikation, kulturchef Leksands kommun, Birgitta Bogren, vd Siljan Turism, Salka Börjeson Eynon, hotellägare, Anders Hansson, konsult kommunikation, Mats Aspemo, DalaFrakt, Roger Odheden, DalaFrakt.

 

Olle Davidsson och Sussi Wilén-Dacke kandiderar till samhällsbyggnadsstipendiet

Olle Davidsson – hans energi utvecklar fotbollen i Kvarnsveden

Det går att, med mycket energi och idéer, utveckla en klubb till att ha ett lag i Allsvenskan, öka ungdomsverksamheten och dessutom bygga en stor fotbollshall som alla fotbollsspelare i kommunen har nytta av.
Det har Olle Davidsson bidragit till att Kvarnsvedens IK gjort. Därför nomineras han till DalaFrakts Samhällsbyggnadsstipendium 2017.

Olle Davidsson

Olle Davidsson är en eldsjäl som starkt bidragit till utvecklingen inom Kvarnsvedens IK.

För 18 år sedan blev Olle Davidsson ordförande i Kvarnsvedens IK. Då spelade damlaget i division V och herrlaget var ett medelbra lag i Dalarna. Klubben hade cirka 200 ungdomar och omsatte cirka 800 000 kronor.
I dag är Olle Davidsson fortfarande ordförande i klubben vars damlag spelar i Allsvenskan, herrarna i division III och har 575 ungdomar, nästan lika många pojkar som flickor. Klubben omsätter cirka sex  miljoner och har byggt en inomhusarena för fotboll, som i år övertas av Borlänge kommun.
En imponerande utveckling.
– Visst, vi är stolta, men kom ihåg att jag inte är ensam bakom den här utvecklingen. Vi är flera som jobbat för detta i Kvarnsveden. Jag råkar vara ordförande, säger Olle Davidsson.
Detta har varit en utveckling som skett lite i skuggan av Brage och Dalkurd som under dessa år fått de flesta rubrikerna i media. Nu är deras lag ofta och tränar i fotbollshallen i Kvarnsveden.
– Vi är stolta över utvecklingen i Kvarnsveden. En viktig orsak till framgången har varit att vi är en harmonisk klubb med en stor familjekänsla. Det har varit viktigt, säger Olle Davidsson och erkänner:
– De säger att jag också är en vinnarskalle. Det stämmer nog. För mig ger det mycket att se utvecklingen inom damlaget. Jag hoppas vi kan etablera oss i Allsvenskan nästa år. Men lika viktigt är det att se den glädje som finns bland våra ungdomar.

Fakta/Olle Davidsson
Bor: Borlänge
Ålder: 62.
Familj: Fru och fem döttrar.
Fritidsintresse: ”Klubben och tidigare höll jag på och byggde bilar.”
Juryns motivering: ”En eldsjäl som bidragit till en imponerande fotbollsverksamhet i Kvarnsvedens IK – både för elit och ungdomar. Människor som Olle är föredömen inom svensk idrottsrörelse.”


Sussi Wilén-Dacke – hon är ett stöd för utsatta ungdomar 

Susanne Wilén-Dacke, från Falun, har på ett offensivt sätt arbetat för att barn och ungdomar med övervikt psykisk ohälsa ska få nytt självförtroende och chans att komma tillbaka in i samhället. Därför är hon nominerad till DalaFrakts samhällsbyggnadsstipendium 2017.

Sussie Wilén Dacke

Susanne Wilén-Dacke hjälper utsatta ungdomar inom ramen för Glimma.

– Så roligt att arbetet blir uppmärksammat. Det betyder så mycket för barnen och ungdomarna, säger Sussi Wilén-Dacke, som är personlig tränare, kostrådgivare och utbildad fritidspedagog. 
Hon har länge känt stor sympati för barn och ungdomar som bland att har problem med övervikt eller psykisk ohälsa. 

I september 2014 startade Sussi Föreningen Glimma barn och ungdom.
Resten har blivit en framgångssaga för barnen och ungdomarna som tillsammans med sina familjer får hjälp och stöd.
I dag finns 28 familjer i verksamheten. Familjer från hela Dalarna är välkomna.
– Det handlar om att förändra en livsstil innehållande både kost och motion. Därför riktar vi oss till hela familjen. Barnen och ungdomarna ska inte göra arbetet själva, utan hela familjen bör engageras om det ska bli bra resultat, säger hon.
Hennes arbete har varit hårt, mycket på grund av att verksamheten inte fått något hållbart ekonomiskt stöd från varken kommun eller landsting:
– Glimma är min stora dröm och alla barn och ungdomar ska få känna att dom har en plast i samhället oavsett övervikt eller psykisk alternativt ,fysisk ohälsa.
Många av dagens barn och ungdomar har det riktigt jobbigt i skolan och på fritiden.  
Målsättningen är att på stärka deras självförtroende så att de motiveras att gå vidare och ta del av det positiva som finns i samhället. Team Glimma har lyckats med många familjer och vill lyckas med fler.

I januari invigs Glimma House i Falun. Glimma House blir en mötesplats för barn och ungdomar tillsammans med deras familjer. Tack vare sponsorstöd från företag och privatpersoner.  Team Glimma består i dag av flertal kostrådgivare och personliga tränare. 


Fakta/Sussi Wilén-Dacke
Bor: Falun.
Ålder: 45.
Familj: Man och vuxen dotter.

Fritidssysselsättning: ”Glimma är också min fritid.” Jag lägger ner hela min själ i Glimma,

Juryns motivering: ”Hon har, genom projektet Glimma, verkat för att ge självförtroende till mobbade och överviktiga barn och ungdomar Dessa barn och ungdomar ska också känna att de har en viktig plats i samhället.”


Fakta/DalaFrakts samhällsbyggnadsstipendium 2017
Stipendiet på 50 000 kronor går till den eller de bidrar till en god samhällsutveckling i Dalarna. Sex personer är nominerade till den stora prisdelningen den 7 mars i samband med matchen Leksand-Djurgården.  Juryn består av Jon Norberg, radioprofil, Magnus Wikman, Rättviks marknad och Rättvik-Boda Jordägare, Marie Folkesson, Lena Lagestam, rådgivare inom kommunikation, kulturchef Leksands kommun, Birgitta Bogren, vd Siljan Turism, Salka Börjeson Eynon, hotellägare, Anders Hansson, konsult kommunikation, Mats Aspemo, DalaFrakt, Roger Odheden, DalaFrakt.