Avsnitt 21, Podd DalaFrakt

Klicka på länken och tryck avsnittet högst upp på listan.
https://itunes.apple.com/se/podcast/podd-dalafrakt/id1218005546?l=en&mt=2#episodeGuid=tag%3Asoundcloud%2C2010%3Atracks%2F540174603

Karin Holdar och Mats AspemoKarin Holdar, Länsmusikchef i Dalarna, är gäst i detta avsnitt av Podd DalaFrakt tillsammans med Mats Aspemo, VD i DalaFrakt.
Det blir alltså ett avsnitt som handlar om musikens betydelse för Dalarna. Programmet utmynnar i ett intressant resonemang om musiken i samhället. Karin Holdar får också frågan var hon tycker att Dalasinfoniettan ska ligga.
I Falun eller Borlänge?
Mats Aspemo får frågor om både kultur och transportfrågor.

Avsnitt 20, Podd DalaFrakt

Klicka på länken och tryck avsnittet högst upp på listan.

https://itunes.apple.com/se/podcast/podd-dalafrakt/id1218005546?l=en&mt=2&i=1000424254404

Annichen Kringstad, Roger Odheden och ers HanssonHur kommer framtidens vård att se ut i Dalarna? Det är temat för detta avsnitt av Podd DalaFrakt. Gäst i studion är den förre topporienteraren Annichen Kringstad, som på uppdrag av Landstinget Dalarna, leder ett pilotprojekt om nära vård. Hon har ett intressant samtal om framtidens vård med avsnittets andre gäst: Roger Odheden, marknadschef på DalaFrakt.

Det blir också prat om bland annat motion och vinterns snöröjning i Dalarna.

Programledare: Anders Hansson
Producent: Casper Ingels.

Avsnitt 19, Podd DalaFrakt

Klicka på länken och tryck avsnittet högst upp på listan.

https://itunes.apple.com/se/podcast/podd-dalafrakt/id1218005546?l=en&mt=2&i=1000423061322

avsnitt-19Åt vilket håll är samhället i Dalarna på väg? Hur stark är Dalarnas besöksnäring? Vad gör egentligen en samhällschef? Det är frågor som tas upp i detta avsnitt av Podd DalaFrakt. I studion finns Birgitta Bogren som är ny samhällschef i Orsa. (Hon hade inte tillrätt tjänsten när avsnittet spelades in.

Hon har ett intressant samtal med Erik Dehner på DalaFrakt. Där är han bland annat gruppledare för rundvirke och har ansvar för säkerhetsfrågor.

Samtalet tar sedan ordentlig fart när ämnet rodd avhandlas.
Varför? Lyssna så får du veta.

Programledare: Anders Hansson. Producent: Casper Ingels.

Avsnitt 18, Podd DalaFrakt

Klicka på länken och tryck avsnittet högst upp på listan.

https://itunes.apple.com/se/podcast/podd-dalafrakt-avsnitt-18-karin-torneklint-ola-engstr%C3%B6m/id1218005546?i=1000421926305&l=en&mt=2

PODDavsnitt-18-webbHur ser det ut bakom kulisserna inom friidrottslandslaget? Hur är det att arbeta med några av världens bästa idrottare? De frågorna svarar Karin Torneklint på. Hon bor i Falun och är svensk förbundskapten i friidrottslandslaget. Karin berättar om hur det är att leda detta breda landslag. Hon får också raka frågor om det svenska dopingarbetet, som mycket präglade sommarens EM i Berlin. Eftersom Karin Torneklint också varit Regionchef för Företagarna blir det också lite näringslivsprat. Hon har bland annat frågor till vår andre gäst – Ola Engström, som är gruppledare inom flisområdet på DalaFrakt. Detta är ett avsnitt med högst tempo och högt till tak när det gäller åsikter och kommentarer.

Programledare: Anders Hansson. Producent: Casper Ingels.

Avsnitt 17, Podd DalaFrakt

Klicka på länken och tryck avsnittet högst upp på listan.
https://itunes.apple.com/se/podcast/podd-dalafrakt-avsnitt-17-roza-g%C3%BCcl%C3%BC-hedin-anders-ahlgren/id1218005546?i=1000421121692&mt=2

PODDavsnitt-17-webbHur fungerar politiken? Det är temat för detta avsnitt av Podd DalaFrakt.
I studion finns två erfarna dalapolitiker som berättar om hur det går till bakom kulisserna i riksdagen, landstinget och i kommunerna. De pratar också om livet som politiker och om Dalarnas position inom rikspolitiken. De är Roza Güclü Hedin, socialdemokratisk riksdagsledamot, bosatt i Falun, samt Anders Ahlgren, Gagnef, som bland annat varit kommunstyrelsens ordförande i Gagnef, ordförande för Region Dalarna och suttit tre och ett halvt år i riksdagen. De bjuder på många intressanta tankegångar kring det här ämnet.

Programledare: Anders Hansson. Producent: Casper Ingels.

Avsnitt 16, Podd DalaFrakt

Klicka på länken och tryck avsnittet högst upp på listan.
https://itunes.apple.com/se/podcast/podd-dalafrakt-avsnitt-16-helena-nyman-fredrik-engstr%C3%B6m/id1218005546?i=1000420035935&mt=2

PODDavsnitt-16-webbMedia i Dalarna är huvudtemat i detta avsnitt av Podd DalaFrakt. I studion finns Helena Nyman, chefredaktör och ansvarig utgivare för Dalarnas Tidningar. Hon ger sin syn på mediesituationen i Dalarna – i dag och i morgon. Här blir det en del tänkvärda kommentarer om nyhetskonsumtionen. Hur det fungerar idag och i framtiden.

På plats vid mikrofonen finns också Fredrik Engström, logistikchef på DalaFrakt. Han berättar bland annat om DalaFrakts logistikarbete. Dessutom blir det ett samtal mellan de två om tidningar och lastbilar.

Programledare: Anders Hansson. Producent: Magnus Stålberg.

Avsnitt 15, Podd DalaFrakt

Klicka på länken och tryck avsnittet högst upp på listan.
https://itunes.apple.com/se/podcast/podd-dalafrakt-avsnitt-15-stellan-kv%C3%A4rre-maria-karlsson/id1218005546?i=1000419174201&l=en&mt=2

Avsnitt-15Podd DalaFrakt är tillbaka med en ny säsong. Denna gång är det befogat med skrattvarning. I studion finns nämligen Stellan Kvärre, en av Sveriges erfarna sportjournalister. Han berättar flera roliga anekdoter från sin journalistkarriär och möten med idrottsprofiler. Stellan har också åsikter som sportjournalistik då och nu. Dessutom berättar han hur det går för Mora IK i vinter. I studion finns också Maria Karlsson, chaufför på DalaFrakt. Hon berättar om livet bakom ratten i en av landets största lastbilsekipage och hur det är att köra på vägarna. En del av hennes synpunkter överraskar…

Programledare: Anders Hansson. Producent: Casper Ingels.

DalaFrakt startar nytt dotterbolag

DalaFrakt har sjösatt ett nytt dotterbolag för att stärka verksamheten inom entreprenadområdet och därmed öka kundnyttan.
– Vi gör det för att signalera tydligt mot marknaden vårt stora kunnande inom markentreprenader.  Samtidigt skapar vi förutsättningar för att ytterligare utveckla verksamheten, säger Mats Aspemo, VD inom moderbolaget DalaFrakt AB och det nya dotterbolaget DalaFrakt Entreprenad AB.

Magnus Lindblad och Mats Aspemo ser möjligheter genom det nya dotterbolaget DalaFrakt Entreprenör AB

Magnus Lindblad och Mats Aspemo ser möjligheter genom det nya dotterbolaget DalaFrakt Entreprenör AB

På senare tid har affärsområdet Anläggning och Miljö vuxit stort inom DalaFrakt. Det är ett brett affärsområde, som bland annat erbjuder tjänster inom anläggning av industritomter, husgrunder, rivningsarbeten, vägunderhåll, materialanskaffning och avfallshantering.
Utvecklingen har gått så snabbt att det nu är dags för DalaFrakt att bilda det nya dotterbolaget.
En viktig anledning till den starka tillväxten är att DalaFrakt rekryterat kompetens och utvecklat verksamheten från att endast förmedla maskiner och bilar till att också erbjuda helhetslösningar inom markentreprenader.
– Den utvecklingen skapar stora framtidsmöjligheter för DalaFrakt Entreprenad AB. Vi märker att det finns en stor entusiasm inom hela koncernen och bland våra kunder då vi nu kan erbjuda helhetslösningar, säger Magnus Lindblad, som leder anläggnings- och entreprenörsverksamheten inom DalaFrakt.

Stark organisation
På senare tid har hela DalaFrakt genomgått en stor organisatorisk utvecklig. Flera mycket kompetenta medarbetare har kommit till koncernen. Mats Aspemo säger att det också haft en stor betydelse i beslutet att skapa det nya dotterbolaget:
– Rekryteringen av nya duktiga medarbetare har inneburit ett uppsving för verksamheten inom alla delar av DalaFrakt, vilket gjorde det ännu mer självklart att sjösätta DalaFrakt Entreprenad AB. Det skapar bättre effektivitet inom hela DalaFrakt, vilket blir till mer nytta för våra kunder.

Nya duktiga medarbetare

Dalarna Frakt har på senare tid stärkt organisationen med flera duktiga medarbetare.
Här presenterar vi några av dessa medarbetare. Vill vi veta ännu mer om dem går det bra att läsa de två senaste numren av DalaFrakt News.

Mats Goop, Affärsområdeschef Skog-Industri-Rundvirke

Mats Goop

Mats Goop

Under en stor del av Mats Goops yrkesliv har han arbetat med att köpa transporttjänster.
Nu har han bytt sida och börjat leverera dessa tjänster. Han är chef för affärsområdet Skog-Industri-Rundvirke.
Mats Goop har en stor erfarenhet av hela skogsbranschen, biobränsle och transportupphandling. Han har en tydlig uppfattning av DalaFrakts framtida framgångskoncept:
– Istället för att vara den traditionella lastbilscentralen där man ringer och beställer, måste vi kunna leverera en komplett tjänst, som både innehåller själva transporten och ett stort mått av kunskap, som vi delger kunden. Vi ska vara i framkant. Här finns en tydlig ambition inom DalaFrakt att verka efter den tanken.

Fakta/Mats Goop
Ålder: 59.
Bor: Leksand.
Familj: Två vuxna barn och ska gifta i sommar.
Fritidsintresse: God hälsa, familjen, friluftsliv och att få arbeta på den egna skogsfastigheten.

 

Magnus Österby, Produktions- och platschef material/återvinning

Magnus Österby

Magnus Österby

Magnus, Österby, har flyttat tillbaka till Dalarna för att bli ansvarig för material, täkter, återvinning och entreprenader på DalaFrakt.
– Det ska bli riktigt bra. Känner redan den positiva känslan, säger Magnus Österby.
Han kommer från Äppelbo och har i många år arbetat i Stockholm på olika entreprenad- och logistikföretag. Där kom han, bland annat, i kontakt med berg, schakt, betong och de maskiner som hör till det här området.
– Efter kontakter med DalaFrakt och när de sociala bitarna som föll på plats så beslutade vi oss för att ta steget och flytta till Dalarna och Leksand, säger Magnus Österby.

Fakta/Magnus Österby
Bor: Flyttar i Leksand under sommaren.
Ålder: 40
Familj: Fru och en tre-årig son.
Fritidsintresse: Sport, egen motion, golf, samt jakt och fiske. Tidigare hockeyspelare i Leksands IF.

 

Fredrik Engström, logistikchef

Fredrik Engström

Fredrik Engström

Direkt när Fredrik Engström började jobbet som logistikchef hade han tankar på hur logistiken kan utvecklas:
– Här är det viktigt med bra strukturer som skapar ordning och reda i det dagliga arbetet, säger Fredrik Engström, som har ett innehållsrikt yrkesliv. Mycket har präglats av det som skogen ger.
– Jag har sedan tidigare bra erfarenhet av transporter inom flis och rundvirke. Det är området anläggning som blir lite nytt för mig. Men det ska gå bra, säger han.

Fakta/Fredrik Engström
Ålder: 39.
Bor: Vika utanför Falun.
Familj: Fru och två barn.
Fritidsintresse: Familjen, jakten och den egna motionen.

 

Anna Gåsste, ny CFO, ekonomichef.

Anna Gåsste

Anna Gåsste

Hon kommer att få det övergripande ekonomiska och administrativa ansvaret för verksamheten. Hennes tjänst kommer att vara en ”höger hand” åt VD:n Mats Aspemo.
– Det är viktigt att företaget, för att uppfylla sina mål, växer på flera håll och inte bara genom faktureringen. Hela organisationen måste hänga med. I det sammanhanget hoppas jag kunna ha en roll och bidra till utvecklingen, säger Anna Gåsste.

Fakta/Anna Gåsste
Bor: Leksand
Familj: Man och två utflugna barn.
Ålder: 59.
Fritidsintresse: Åka skidor, både på tur och slalom. Gillar segling och att motionera. 

 

Avsnitt 14, Podd DalaFrakt

Klicka på länken och tryck avsnittet högst upp på listan.
https://itunes.apple.com/se/podcast/podd-dalafrakt-avsnitt-14-annika-zell-mats-goop/id1218005546?i=1000414125669&mt=2

Annika Zell och Mats GoopAnnika Zell, världsmästare i skidorientering, framgångsrik orienterare och som nu blivit tränare i skidlandslaget. Mats Goop, ny affärsområdeschef för skog – industri – rundvirke. De är gästerna i detta avsnitt av Podd DalaFrakt.

Här ger Annika en inblick hur tränarna i skidlandslaget arbetar. Hon delar med sig av sina tankar kring kvinnligt ledarskap inom skidsporten. Annika Zell är nämligen den andre tränaren någonsin i svenska skidlandslaget.
Mats Goop berättar om skogsbruk, logistik och avslöjar en del nyheter kring sitt liv. Bland annat att han tagit JSM-guld i nordisk kombination.

I avsnittet får vi också lyssna till bröllopsplaner, semesterresor och en hel annat.

Programledare: Anders Hansson. Producent: Casper Ingels.