Ny VD i DalaFrakt

Peter-mattsson

Peter Mattsson

Den 1 november tillträder Peter Mattsson som ny VD för DalaFrakt.
Peter är 56 år och bor i Leksand.  
Peter har mångårig erfarenhet från personalledning, försäljning, marknadsföring, inköp m.m. Han kommer inte från branschen som sådan men har genom sitt tidigare yrkesliv utvecklat en helhetssyn på logistikkedjan som är av betydelse för DalaFrakt. Han kommer närmast från Ramirent där han arbetade som Head of Retail. Han har även tidigare erfarenhet från roller som inköpschef, produktområdeschef och projektledare. Tidigare organisationer som Peter arbetat inom är bland annat Clas Ohlson, Granngården och B&B Tools.
Vi hälsar Peter varmt välkommen till DalaFrakt och önskar honom lycka till!

Chaufförsbrist präglade Yrkesförarens dag

Bristen på yrkesförare var ett stort samtalsämne i samband med året upplaga av Yrkesförarens dag, som i år hade samlingsplats i Borlänge.
– Det märks tydligt inom branschen att det råder en stor brist på yrkesförare. Många har pratat om just detta, säger Roger Odheden, som representerade DalaFrakt.

news-2019-09-09

DalaFrakts Roger Odheden är på Yrkesförarens dag och visar bland annat upp foldern ”Kör för DalaFrakt”.

När det gäller bristen på yrkeschaufförer märktes det att DalaFrakt varit tidigt ute när det gäller att arbeta för att attrahera framtidens yrkeschaufförer. Bland annat genom kampanjen ”Kör för DalaFrakt”.
– I dag har vi haft besök i vår monter av personer som vill köra för DalaFrakt. Då har varit bra att kunna dela ut vår specialfolder om att köra för DalaFrakt, säger Roger Odheden.
Trots regnet, som stundtals vräkte det över Borlänge, var stämningen god bland utställarna. Där fanns representanter från Transportarbetareförbundet, Transportföretagen och TYA. Dessutom fanns flera lokala aktörer på plats.
– Det fina är den goda gemenskapen oavsett om vi är konkurrenter eller inte. Det viktigaste är att denna dag lyfta fram yrkesförarna, säger Roger Odheden.

Nytt förtroende av Bo Klok

Bo klok mark

På bilden syns området där fastigheterna ska ligga. Arbetet med röjningen av skogen är klar.

Att få vara en del i bostadsbyggande innebär ofta en inspirerande känsla för samtliga inblandade i projekten. Det gäller även DalaFrakt, som gör markarbeten i samband med byggande av fem Bo Klok-fastigheter vid Mellsta i Borlänge.
Bo Klok, som skapats av Skanska, är ett framgångskoncept på flera platser i landet.
– Detta är tredje gången som DalaFrakt är med och utför markarbeten åt Bo Klok. Ett av de tidigare uppdragen var i Insjön och liknar mycket projektet i Mellsta, säger Herman Hultgren, platschef på DalaFrakt.
Han fortsätter:
– Uppdragsgivaren Skanska har ett bra gäng att jobba med. Därför känns det extra roligt att vi fått nytt förtroende, säger Herman Hultgren, platschef på DalaFrakt.
Arbetet med att röja i skogen har börjat och till årsskiftet ska mark- och gjutningsarbetet vara klart. Det är en del av projektet som måste fungera perfekt för att modulerna för bygget av fastigheterna ska passa rätt.
– När fastigheterna står på plats kommer vi tillbaka och gör efterarbetet. Det känns bra att få vara med om att bygga bostäder på det här sättet, säger Herman Hultgren.

Inspirerande ritning vid förskola

Ritning över förskolan Skogsgläntan i Fagersta där DalaFrakt gjort markarbete.

Ritning över förskolan Skogsgläntan i Fagersta där DalaFrakt gjort markarbete.

Vissa uppdrag ger extra utrymme för ett kreativt skapande. Ett exempel har varit arbetet med markberedning i samband med byggandet av förskolan Skogsgläntan i Fagersta.
– Det har varit ett roligt jobb. Vi hade ritningar och utifrån dem skapade vi något fint. För oss kändes det riktigt inspirerande. Detta blev verkligen en fin skapande miljö, säger Herman Hultgren, platschef på DalaFrakt.
(På bilden syns exempel på ritningen).
Markarbetet började hösten 2018 och pågick till december 2018. Därefter blev det en paus för DalaFrakt under själva byggarbetet tills nyligen, då det varit dags för efter- och detaljarbete som bland annat inneburit byggande av en lekplats.
Uppdragsgivare är totalentreprenören Byggprojekt.

Nu är det klart: DalaFrakt ska röja snö i Mora

DalaFrakt kommer att ansvara för vinterväghållningen i centrala Mora. 

DalaFrakt kommer att ansvara för vinterväghållningen i centrala Mora.

DalaFrakt kommer att ansvara för vinterväghållningen i centrala Mora.
Detta står klart sedan resultatet av Mora kommuns upphandling blivit offentligt.
– Det faktum att vi vunnit upphandlingen bidrar till känslan att vi kan erbjuda ett bra koncept kring snöröjningen. Vi är mycket glada över att ha fått detta förtroende, säger Roger Odheden, säljare på DalaFrakt.
Just nu pågår arbetet med att organisera det kommande arbetet nu i vinter och även inför de nästkommande åren.
– Det är viktigt med en bra plattform så att vi är väl förberedda inför uppgiften, säger Roger Odheden och tillägger att DalaFrakt kommer att ansvara för att mellan 20 till 25 enheter (maskiner och lastbilar) är redo i Mora när den första snön faller.

Avsnitt 29, Podd DalaFrakt

Klicka på länken: https://soundcloud.com/user-200554444/29-bertil-daniels-mats-aspemo
avsnitt- 29-podGäster är Bertil Daniels, stor profil i Siljansbygden samt Mats Aspebo, avgående VD på DalaFrakt. Det handlar om Siljansbygden och Dalarna igår, idag, i morgon. Lyssna så får ni veta varför dalasamtalet kom in på områden som engagemang, Röde baronen, kondomer i Leksands ishall, Leksands IF och ett kvarter i Tokyo. Flera anekdoter utlovas Mats Aspemo berättar varför han slutar på DalaFrakt och ger sin syn på branschens framtid. Programledare: Anders Hansson. Producent: Magnus Stålberg.

Avsnitt 28, Podd DalaFrakt

Klicka på länken: https://soundcloud.com/user-200554444/28-lisa-hugson-magnus-weinstock

avsnitt-28Efter dundersuccén med Sweeney Todd är det spännande att få veta hur Dalateatern arbetar. Därför har vi bjudit in Lisa Hugosson, teaterchef på Dalateatern till Podd DalaFrakt. Hur ser hon på teatern i Dalarna i dag och i morgon? Hur är det att vara skådespelare? Vad blir Dalateaterns framtida projekt?
I studion finns också Magnus Weinstock, kalkylator/KMA, på DalaFrakt, som är nyanställd på företaget. Hur ser han på dagens DalaFrakt och vad betyder teatern för honom? Svaret är intressant.  

Programledare: Anders Hansson.
Producent: Magnus Stålberg.

Avsnitt 27, Podd DalaFrakt

Klicka på länken:  https://soundcloud.com/user-200554444/27-christer-abris-mats-aspemo

Avsnitt-27-abrisI studion: Christer Abris, hockeylegendar ibland Leksands IF och Mats Aspemo, VD för DalaFrakt. Han har tidigare varit VD i Leksands IF.
Inspelningen är gjord några dagar innan ”Slaget vid Siljan 3.0” inleds. SHL-kvalet mellan Mora och Leksand. Det är bäddat för mycket hockeyprat.
Christer Abris berättar anekdoter från sin karriär och analyserar dagens Leksand och Mora inför kvalmatcherna. Mats Aspemo ger sin syn på hockeyn ur ett företagsperspektiv.
I studion finns också Kia, som är gift med Christer. Hon berättar om hur det är att vara maka till en man som levt för ishockeyn. På bilden visar Christer Abris ett foto på när han hoppade på en domare. Hör den otroliga berättelsen i podden.

Programledare: Anders Hansson. Producent: Magnus Stålberg.

Nytt entreprenaduppdrag i Mora

Nytt entreprenauduppdragDalaFrakt har fått ett entreprenaduppdrag av Mora kommun.
Uppdraget handlar om att rusta och bygga ut Lasarettsvägen, som ansluter till sjukhuset i Mora.
Det innebär också att DalaFrakt ska bygga en gång- och cykelbana längs med Lasarettsvägen.
Arbetet inleds i månadsskiftet maj/juni och beräknas vara klart i oktober.
Ett uppdrag son verkligen bidrar till samhällsutvecklingen.